In English please In Portuguese please
Forside
Nyheter
Boliger for salg
Priser
Visningsturer
Fotogalleri
Samarbeidspartnere
Juridisk bistand
Kontakt oss
Om oss
Flere nyheter
Ny flyplass terminal ferd
Flyplass leder Ibernon Martins Gomes, kunngjorde ...
04.05.2013   Les mer »
Om Brasil på reiselivsmes

Åpningstider

Fredag 2. mars: 11.00 - 19 ...
01.03.2012   Les mer »

Brasilian Carnaval show -
Brasilian Carnaval er en årlig event på Cosmopol ...
24.02.2012   Les mer »
Norge tok VM-gullet!
Ville gledesscener utspant seg ute på gulvet i Gov ...
18.12.2011   Les mer »
Kamp dager - VM i Brasil

Med datoene klare for sluttspillet er det bar ...
20.10.2011   Les mer »
Aker har store planer i B

Dette er ikke en boble. De funnene man snakk ...
22.09.2011   Les mer »
Tidenes VM-sjanse for Nor
PS: Natal er en av arrangørbyene for fotball VM! ...
31.07.2011   Les mer »
Dette drømmer 500 000 nor
Du trenger ikke et stort palass om du skal kjøpe f ...
25.03.2011   Les mer »
Tenk å kunne gå barbent på stranden!

Vi satser på Brasil!

   - Dette er den flotteste og billigste ferien vi har hatt siden ungdommen da vi bodde i telt! Oddrun Lillerud (55) er nærmest uforbeholden når det gjelder skryt av siste sommers opphold på strendene i Brasil. Hun og mannen Kristian (57) leide seg inn like syd for ”feriehovedstaden” Natal. Der har de nå satset på en bungalow i Sol do Atlantico Resort & Spa, markedsført i Norge og solgt gjennom Sol Grupo. En drøm av et ferieparadis.

    - Det er ingen selvfølge for meg å kunne gå barbent på stranden, sier Oddrun. Siden 1999 har hun hatt diagnosen psoriasis og psoriasis artritt (leddgikt), og er for tiden uføretrygdet. De bor i landlige omgivelser på Frei utenfor Kristiansund og har alltid vært friluftsglade.  

    Billigere enn Spania

   Oddrun Lillerud er leder i Møre og Romsdal fylkeslag av Norsk Psoriasis Forbund.  Hun vet at varme, sol og salt sjø gir bedring i sykdomsbildet. I julen hadde ekteparet et fint opphold på Kanariøyene. Smertene i hendene forsvant, sårene under føttene også, og gode ettervirkninger har fulgt henne ut januar.

   - Men det blir for dyrt og det er ikke den jevne temperaturen her som man får i Brasil! sier Oddrun. Spania er ikke lenger noe billig land. Men det er derimot Brasil. Vi brukte mindre penger på tre uker i Brasil enn på to uker på Kanariøyene – reisen innbefattet! Vi har av forskjellige grunner reist mye rundt i verden, New Zealand, Hawaii – og Waikiki Beach var best for meg inntil vi fant vårt nye paradis på stranden i Brasil.

    Oddrun Lillerud forteller:  alt er utrolig mye rimeligere der vi skal holde til mye i fremtiden, nemlig i Brasil! Vi bor godt hjemme, og ville ikke ha det noe dårligere da vi begynte å se på hva Sol do Atlantico kunne tilby. Vi bestemte oss for en bungalow med hage og eget svømmebasseng, i kort gangavstand fra stranden. Det er en bolig med stue, kjøkken, to bad, tre soverom og fullt utstyr for seks personer, inklusive hvitevarer og aircondition på alle soverom. Alt dette til en god pris!

   Ved feriestedene i Brasil er det dessuten meget overkommelig å skaffe ekstrahjelp, dersom man ønsker å ha dagene helt frie: Gartner/”handyman” og stuepike/kokke for rundt 400 kroner måneden! Og det er meget godt betalt etter lokal standard, så man behøver ikke ha dårlig samvittighet.

    Sol, salt sjø og lave priser!

   Men man behøver ikke satse på bungalow for å bo godt på Sol do Atlantico: Flotte leiligheter finner man i flere forskjellige prisklasser, helt ned til pris på 570 000,- inkludert møbler!

 I dag kan man sammenlikne investering i eiendom i Brasil, med satsing på ferieboliger i Spania på 1980-tallet. Altså en glimrende investering!

    For Oddrun Lillerud og hennes lidelsesfeller er det også helsen som teller.

   - Det er ingen tvil om at sol, varme, tørt klima og salt sjø hjelper mot de plagene jeg har. Da vi var i Brasil, kunne mannen min og jeg gå mer enn 10 km barbent langs strendene uten at det gjorde vondt. Sårene under føttene grodde, smertene i hendene forsvant, hele jeg blomstrer opp, mannen min er også veldig fornøyd. Han få liksom ei ”ny dame” i presang hver gang vi kommer ut i sol og salt sjø. Og ikke bare det: Ettervirkningene strekker seg uker og måneder framover. Dette bør oppleves!

   Familiens bungalow står klar i løpet av året. Uansett vil Oddrun og Kristian tilbringe hele sommerferien (juli) nær drømmestedet sitt. Da er det faktisk ”vinter” i Brasil, Natal ligger på 6 grader sydlig bredde, altså syd for ekvator. Men sommerklimaet og de varme vindene varer hele året med jevn temperatur på 29 grader

Julen skal helt sikkert tilbringes i bungalowen. Resten av året skal de leie ut, og med et stadig økende press på feriemarkedet, ikke minst fra resten av Europa og USA, kan dette også gi en god leieinntekt for ekteparet.

Trenger du sommer og sol med deilig temperatur tilgjengelig hele året, da er Natal stedet for deg!

Intervju av Knut Bjørnsen.